Skip to main content

Перлотто з гарбузом і в’яленими помідорами

Продовжуємо експериментувати з традиційною українською кухнею і пропонуємо приготувати страву, яка останнім часом була призабута – перлова каша (або ж як тепер модно називати Перлотто). То ж почнемо.

Для порції на 4 персон візьмемо:

  • 1 стакан перлової (ячмінної) крупи;
  • 2,5 стакани овочевого бульйону;
  • кілька грибів;
  • шматок кореню селери;
  • 2 середні цибулини ;
  • ½ стакана білого сухого вина;
  • 350г гарбуза;
  • ½ баночки в’ялених помідорів “Пікантних” або “Класичних”
  • .

Промиваємо і замочуємо в холодній воді перлову крупу приблизно на 1 годину.

Для овочевого бульйону беремо: гриби, 1 цибулину, селеру, трішки гарбуза, солимо і варимо.

Дрібно нарізаємо цибулю і підсмажуємо її у глибокому казані на олії з-під помідорів. Продовжуючи смажити, додаємо до цибулі порізаний на невеликі кубики гарбуз. Не знімаючи з вогню казанок, висипаємо попередньо замочену крупу та тушкуємо її кілька хвилин. Додаємо вино і продовжуємо тушкувати до зникнення різкого запаху, потім заливаємо гарячий бульйон. На невеличкому вогні каша має готуватись приблизно годину. За 20хв до готовності додаємо в казан крупно порізані помідорки. І не забувайте кашу регулярно помішувати. Подаємо в глибокій тарілці прикрасивши гарбузом з бульону, помідорками та зеленою цибулькою. А не в Піст до страви дуже доречно буде додати трохи рідких вершків, прямо в тарілку. Рекомендуємо вживати страву одразу після приготування.

Всім СМАЧНОГОПІСНОГОКОРИСНОГО!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *