Skip to main content

Котлети із сочевиці і в’ялених помідорів

А Ви знаєте, що таке сочевиця? Це такі маленькі боби. Сочевицю, свого часу, через складності в культивації рослини, витіснили із наших полів та кухні горох і квасоля. Та по смаку і користі ніхто з них не може конкурувати з сочевицею :). А особливо в поєднанні із нашими помідорками. Багатий вітамінний склад і легкозасвоюваний рослинний білок стане приємним доповненням до цікавого горіхово-трав’яного смаку сочевиці. А ще вона, як і наші помідорчики, містить серотонін – гормон гарного настрою. Тож, щоб сонячні квітневі дні були більш яскравими і радісними, а Великодній піст не здавався таким суровим, біжимо хутко на кухню і готуємо смачну пісну страву – котлетки із сочевиці і в’ялених помідорів.

Для рецепту нам потрібно:

  • 1 стакан сочевиці;
  • ⅔ банки в’ялених помідорів (для рецепту брали в рівних долях “Класичні” і “Пекучі”, але то вже як вам смакує краще);
  • 1 цибулина середня;
  • 1 картоплина велика;
  • 2-3 зубчики часнику.

Варимо сочевицю 15-20 хв, воду не солимо! Всі інгредієнти пропускаємо двічі через м’ясорубку. Формуємо котлетки і смажимо по 5-7хв з кожної сторони на прогрітій пательні під кришкою на невеликому вогні. Все, смачнючі і кориснючі пісні котлетки готові!

Смачного-пісного-корисного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *