Skip to main content

Яловичий антрекот в маринаді “Пекучий”

Ви вже напевно знаєте, що наші нові “Пекучі” помідорки чудово поєднуються із смаженим м’ясом. Як саме? Можна просто вприкуску., а можна подружити їх суттєво ближче. Ми спробуємо зробити це з яловичиною, а ви, якщо хочете, поекспериментуйте з іншими видами м’яса.

Готуємо яловичий антрекот в маринаді “Пекучий”. Для цього знадобиться:

  • 2 антрекоти приблизно по 300гр;
  • 1 баночка міні в’ялених помідорів “Пекучі”;
  • 1 невелика цибулина;
  • кілька зубчиків часнику;
  • 1 ч. ложка коріандру;
  • 2 ст ложки ожинового бальзамічного соусу ( або ж 1ст ложку ожинового оцту);
  • морська сіль крупна;
  • гарнір згідно з уподобаннями.

Спочатку готуємо маринад. Помідори (без олії) і цибулю пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо давлений часник та ожиновий соус. Гарно перемішуємо і ще раз пропускаємо через м’ясорубку. В залежності від бажаної гостроти маринаду можна додати ще гострої олії від помідорів.

М’ясо злегка присолити крупною сіллю та приправити товченим коріандром, обмастити з усіх боків маринадом, завернути в харчову плівку і залишити на ніч в холодному місці… Ну, якщо не терпиться, то хоча б на 2 години. Чим довше м’ясо лежатиме, тим більш м’яким і ароматним вийде (але без фанатизму!).

Тим часом можна попрацювати над гарніром. Наприклад, у нашому випадку, це нарізані пелюстками корінчики (буряк, селера, морква), грильовані, у супроводі “Пекучих” помідорів.

Замариноване м’ясо, попередньо прибравши надлишок маринаду, засмажити улюбленим способом до стану medium – medium well (5-10хв з кожного боку в залежності від товщини нарізки). М’ясо вийде надзвичайно ніжним, соковитим і пікантно-гострим.

Ну а далі, відпускаємо вашу фантазію у вільне плавання! Смачно-гостро-ніжного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *